top of page

TIPPJEINK KICSIKNEK

...mert a nagyok már úgyis rutinosan és bátran érkeznek. :)

Az első alkalom előtt:
A kezelés előtt fontos otthon beszélgetni a gyerkőcökkel kizárólag pozitív, lelkesítő kifejezéseket használva. Készítsétek fel a kisManókat, hogy tudják hova érkeznek, de ügyeljetek arra, hogy kerüljétek a nyugtalanító szavakat, mint fájdalom, félelem. Ha azt hallják, hogy „nem fog fájni”, „nem kell félni”, akaratlanul is arra asszociálnak, hogy valami rossz dolog fog történni. A beszélgetés kezdeményezése lehetőséget teremt számukra, hogy kérdezzenek, ha már abban a korban vannak. Mi abban hiszünk, hogy a gyerekekkel is mindig őszintének kell lenni, mert ők különleges emberek, és ezért különleges bánásmódot is érdemelnek.
 
Az első alkalom alatt:

Legyetek végig lazák és bátorítóak, hiszen a kisManók megérzik, ha higgadtak vagytok, és ez az érzés átragad rájuk is.

Kérjük, a kezelésre időben érkezzetek! Legközelebb a Párkány utca 23. számnál tudtok parkolni, azonban fontos: fizetős zóna! Parkolási kód: 0138. Rendelőnkben van lehetőség fogmosásra, szükség esetén tudunk biztosítani egyszerhasználatos fogkefét és fogkrémet is. A kezelőhelyiségbe a járványhelyzetre való tekintettel csak egy szülő kísérheti be a gyerekeket. Megértéseteket köszönjük!

A fogszabályzásra érkező gyerkőcöknél kérünk Titeket, hogy a kezelés előtt három órával már ne történjen étkezés!

Első alkalommal egy teljes szájvizsgálatot tartunk, majd közösen átbeszéljük a szükséges kezeléseket. A kis apró szuvasodásokat, amelyek szabad szemmel alig láthatóak oral kamerával nagy képernyőn is meg tudjuk mutatni Nektek, így láthatjátok a kiűzendő gonosz manókat. Ha pedig maradt elég idő, neki is állunk a folyamatnak.

A kezelés alatt végig vidámak, pozitívak és lelkesítőek leszünk, legyetek Ti is azok!

Az első alkalom után:

A bátor kisManók ajándékot választhatnak, sőt, ha nagyon ügyesek voltak még oklevelet is kapnak!

A vizsgálat díját a recepción tudjátok rendezni készpénzzel, bankkártyával, vagy egészségpénztári kártyával. (Ha EP kártyával szeretnétek fizetni, kérünk vedd figyelembe, hogy a következőket fogadjuk el: TEMPO, ALLIANZ, MKB, IZYS, PRÉMIUM, PATIKA, ÚJPILLÉR, OTP, GENERALI, VASUTAS, VIATMIN).

 
Következő alkalom:
Javasolt még a helyszínen lefoglalni a következő időpontot, mert gyorsan fogynak a helyek.
 
Otthon:

Érdemes otthon is folytatni a pozitív beszélgetéseket a fogászati látogatásról, hogy a kisManók legközelebb is szívesen jöjjenek, ezzel megőrizve hosszútávon a fogaik tökéletes épségét.

Ha pedig kérdésetek van, hívjatok minket bizalommal! 

GYIK

 • Mikor érdemes először ellátogatni a Manó Dentalba?
  1 éves korig ajánljuk az első fogászati látogatást! Ekkor teljes szájvizsgálatot tartunk, ahol ellenőrizzük a fogak állapotát, és megbizonyosodunk arról, hogy minden normálisan fejlődik. Emellett megtanítjuk a szülőket arra, hogyan kell gondoskodniuk gyermekeik fogairól, valamint elsajátíthatják a megfelelő fogmosási technikát. Illetve megválaszolunk minden felmerülő kérdést, a gyerkőcök pedig ismerkedhetnek a fogászati rendelővel, megtapasztalhatják milyen beülni a fogorvosi székbe, és jó élményekkel távozhatnak.
 • Bekísérhetem a gyermekemet a kezelésre?
  Természetesen, sőt, hatalmas támaszt tudnak a szülők nyújtani a gyerkőcöknek a kezelés során. Picik esetében akár együtt is beülhettek a fogorvosi székbe, ezzel is bátorítva őket! A Covid-19 járvány miatt azonban a kezelőbe csak egy szülő kísérheti be a gyermekeket.
 • Milyen óvintézkedéseket vezetett be a Manó Dental a COVID-19 járvány elleni védekezés tekintetében?
  Rendelőnkben ózonos levegőfertőtlenítő működik, amely minden nap végén átfertőtleníti az egész helyiséget. Kézfertőtlenítő készüléket helyeztünk ki, amelyet bárki használhat. Kollégáink számára biztosított a megfelelő védőruha viselete, emellett pedig minden munkatársunk oltott Pfizer vakcinával. Kérünk minden kedves szülőt, hogy viseljen maszkot rendelőnkben, illetve a kisManókat csak egy fő kísérje be a kezelőbe.
 • Fogszabályozás is van a Manó Dentalban?
  Igen, Dr. Tábori Nóra fogszabályozó szakorvos doktornő szeretettel várja kis pácienseit fogszabályzó kezelésén. Arra kérünk azonban Titeket, hogy az első konzultáció előtt csináltassatok panoráma röntgent, illetve teleröntgent is. Arról, hogy hol érdemes ezeket elkészíteni, kollégáink telefonon segítséget nyújtanak, hívjátok őket bizalommal!
 • Minden kezelés előtt kap szurit a gyermek?
  Nem, az esetek nagy részében nincs szükség injekcióra. Amikor mégis adunk, a szuri előtt felhelyezünk egy gyümölcsös ízű érzéstelenítő zselét, amivel elérzéstelenítjük a nyálkahártyát, így a szúrást már nem fogja érezni a gyerkőc. Azonban feszítheti kicsit, ami kellemetlen lehet. A kezelést követően, amíg ki nem megy az érzéstelenítő hatása, kérünk Titeket, figyeljetek, hogy ne egyen, illetve ne harapdálja a száját és a nyelvét. Inni nyugodtan lehet.
 • Milyen gyakran kell fogat mosnia a gyermekemnek?
  A fogakat naponta legalább kétszer kell megmosni. Reggeli után és lefekvés előtt ideális. Amíg a gyerkőcök nem tudnak késsel-villával enni, segítenünk kell nekik a fogmosásban!
 • Milyen gyakran érdemes ellátogatni fogorvoshoz?
  A tejfogak sokkal gyorsabban romlásnak indulhatnak, mint a maradófogak, ezért legalább 6 havonta érdemes ellátogatni fogorvoshoz, de a három havonkénti fogorvosi vizit sem túl gyakori, főleg, ha vannak kezelés alatt álló fogacskák.
 • Hol található a rendelő és hogy érdemes megközelíteni?
  Gyermekfogászati rendelőnk a 13. kerület szívében található, a Dózsa György úti valamint a Göncz Árpád városközpont metrómegálló között félúton, a Dunától nem messze egy új építésű lakópark aljában. A pontos címünk 1138 Budapest, Viza utca. 9-11A, de a bejáratunk a Tom Lantos sétányról érhető el. Ha autóval jöttök, a Párkány utca 23-nál érdemes parkolnotok, onnan 3 perc sétányira vagyunk. Amennyiben tömegközlekedéssel érkeztek: a Dózsa György úti metrómegállónál érdemes leszállni, és onnan 10 perc alatt gyalog is itt lehettek, vagy jöhettek egy megállót a 75-ös trolival, amelynek megállójából 5 percre van gyalog a rendelőnk. Ezen kívül érkezhettek 79-es trolival is, akkor pedig a Viza utcai megállónál kell leszállnotok.
 • Milyen fizetési lehetőségek vannak?
  Rendelőnkben készpénzzel, bankkártyával és egészségpénztári kártyával is kiegyenlíthetitek a számlát. Ha EP kártyával szeretnétek fizetni, érdemes figyelembe venni, hogy a következőket fogadjuk el: TEMPO, ALLIANZ, MKB, IZYS, PRÉMIUM, PATIKA, ÚJPILLÉR, OTP, GENERALI, VASUTAS, VITAMIN.
bottom of page