ORVOSAINK

Dr. Döngölő Flóra
fogorvos, szakmai vezető
A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem 2017-ben. Ezután szakorvosképzésemet a SE Fogászati- és Szájsebészeti Oktató Intézetében kezdtem meg, gyermekfogászat szakirányon. Itt rövid idő alatt sokrétű tapasztalatra tehettem szert és széles körben megismerkedhettem nemcsak a gyermekfogászat, de az általános fogászat különböző területeivel is. Gyermekfogászati munkám kiemelten fontos része a gyermekek bizalmának elnyerése, amiért nap, mint nap lelkesen és könnyedén dolgozom játékos, laza kommunikációs technikák alkalmazásával. Érdeklődésem középpontjában a gyermekfogászati kezeléseken kívül az endodoncia áll. Tudásomat folyamatosan fejlesztem továbbképzéseken és a szakirodalom olvasásával. Hiszek abban, hogy a gyermekekkel való munka a fogorvoslás egyik nagyon fontos ága és a gyermekek legmagasabb szintű ellátása csak speciálisan képzett szakemberekkel biztosítható.
Dr. Szala Nóra
fogszakorvos, szakmai vezető (szülési szabadságon)

Fogorvosi diplomám a Debreceni Egyetemen szereztem, majd Budapesten kezdtem el dolgozni. Szakmai orientációm eleinte a felnőtt páciensekre korlátozódott; esztétika, teljes szájrehabilitációk, fogpótlások területén, - de már pályafutásom elején hamar kiderült számomra, hogy a gyerekek ellátása jelenti a legnagyobb és legösszetettebb szakmai kihívást, mert kiemelt pszichológiai ismeretek mellett a legprecízebb manuális művészi munkára van szükség, a lehető leggyorsabban, korosztályspecifikusan. Így választottam hivatalos szakirányomnak a gyermekfogászatot, melyből a Semmelweis Egyetemen tettem szakvizsgát kiemelt dicsérettel - a gyermekfogászat pszichológiája témakörön belül ismertetett saját módszereimért.

Szakorvosként célkitűzésem lett a tökéletes mosoly egy kézben tartása korosztálytól függetlenül, így több éves gyakorlattal alkalmazom a fogászat különböző szakterületeit; esztétika, konzerváló fogászat, traumák ellátása, szájsebészet, csírahiányok korrigálása implantátumokkal/fogszabályzással, fogpótlások, stb... - hogy a kis pácienseimnek hosszú távon tudjam megtervezni mosolyuk épségét-szépségét, és önállóan biztosítani mindig a szükséges prevenciót és kezeléseket, bölcsis/ovis koruktól kezdve akár nyugdíjas korukig. Nagyon szeretek a kis pácienseimmel beszélgetni, megismerni őket, naprakészen megtárgyali az aktuális meséket vagy épp tinédzser kori problémákat, és hiszem, hogy együtt le tudunk számolni a "félelmetes fogorvossal" a Manó Dentalban. 

Dr. Antal Dóra
fogszakorvos, szakmai vezető
A Semmelweis Egyetemen diplomáztam, majd az egyetem munkatársaként 2016-ban gyermekfogászat szakvizsgát tettem. Ezután osztályvezető főorvosként, egyetemi tanársegédként bővítettem tovább szakmai tudásomat. A fogorvosi hivatás mellett tanulmányokat folytattam pszicho- és autizmus spektrum pedagógiában, magyar jelnyelven is beszélek. Kiemelt fontosságú számomra az ép fejlődésű gyermekek mellett a különböző fogyatékossággal élő és különleges gondozást igénylő páciensek dentális edukációja, fogászati integrációja.
Nélkülözhetetlen számomra munkám során, hogy fiatalkorú pácienseim félelem és szorongás nélkül részesülhessenek kezelésben, ezért törekszem a kötetlen hangulatra, a precíz, és fájdalommentes beavatkozásokra. Pácienseim és őket kísérő szüleik elégedettsége, és a magas színvonalú ellátásuk egyaránt meghatározó nekem, így a szakmai felkészültség és hozzáértés mellett; pácienseim valamennyi problémáját türelemmel, nyitottsággal, és empátiával kezelem.
Dr. Tábori Nóra
Fogszabályozó szakorvos

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem. Évtizedek óta dolgozom a szakmában, kezdetben gyermek- és felnőtt fogászatot is folytattam. Később, a gyermekfogászati praxisban eltöltött évek során egyre több olyan esettel találkoztam, melyek orthodonciailag is kezelésre szorultak, így praktikusnak tartottam a gyermekfogászat mellett a fogszabályozó szakvizsgát is letenni, amelyet szintén a Semmelweis Egyetem képzésein szereztem meg. Mára a betegköröm olyan irányt vett, hogy a pácienseim túlnyomó többsége fogszabályozós. Büszke vagyok arra, hogy ezt a szép és kreatív szakmát űzhetem.

Dr. Szukhentrunk Szandra
fogorvos

Fogorvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán szereztem. Gyerekkorom óta tudom, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, és segíteni nekik, így érdeklődésem korán az orvoslás felé fordult. Már az egyetemi éveim alatt is a gyerekekkel töltött idő és munka adta a legnagyobb örömet, mindig lenyűgözött nyitottságuk, bátorságuk és őszinteségük. Munkám során a legfontosabb elismerés számomra, amikor az esetleges kezdeti félelmeket legyőzve mind a gyermekek, mind a szülők bizalommal, bátran és mosolyogva járnak vissza hozzám további kezelésekre, kontrollra. A kedves, bizalomteljes légkör megteremtésén túl fontosnak tartom a szakmai korrektséget és precizitást, tudásomat továbbképzéseken való részvétellel, illetve tudományos cikkek olvasásával igyekszem naprakészen tartani.

Dr. Sebestyén Nikolett 
fogorvos

Fogorvosi diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem. Gyermekkoromban valószínűleg jóízűen nevettem volna, ha azt mondja valaki, hogy felnőttként egy fogászati rendelő lesz az a hely, ahol otthonosan mozgok és élvezem, hogy ott lehetek. És most, évekkel később mégis alig várom, hogy egyaránt gyermekek és felnőttek arcára egészséges és szép mosolyt csaljak. Szeretem látni, hogy a gyermekek számára kíváncsiságuknak köszönhetően milyen könnyű érthetővé, izgalmassá és élvezetessé tenni a különböző kezeléseket. Találkozásaink során a barátságos hangulat kialakítása segít abban, hogy a kezelés gyorsan és pozitív élménnyel záruljon kisebbek és nagyobbak számára egyaránt. Egy kezdetben félénkebb gyermek számára is természetes, komfortos tevékenységgé válhat a fogorvoshoz járás, így a maradófogak egészségét is megalapozhatjuk. Szeretném, ha a hozzánk ellátogató gyermekek felnőve félelemmentesen és rendszeresen látogathatnák fogorvosukat a gyermekkori élmények hatására. A picik fogainak ellátása mellett foglalkozom felnőtt páciensek konzerváló fogászati és protetikai ellátásával is.
Dr. Ábrám Noémi
fogorvos

Tanulmányaimat Debrecenben végeztem, már ott nagy érdeklődéssel voltam a gyermekfogászat és fogszabályozás szakterületek iránt. 

Végzés után Budapesten helyezkedtem el és azóta is itt dolgozom. Eddigi rendeléseimen a gyermek páciensek ellátása mellett felnőtt ellátásban is részt vettem. 

Számomra nagyon fontos, hogy már az első találkozás is pozitív legyen a fogorvosi rendelőben, hiszen ez megalapozza a jövőbeni együttműködéshez a biztos alapot. Hiszem, hogy az ellátás csapatmunka, melynek a páciens is fontos része a képzett szakemberek mellett. Saját pozitív tapasztalatom a gyermekfogászaton ösztönzött arra fiatalként, hogy a fogorvosi szakmát válasszam és ez meghatározó volt a hozzáállásomban a páciensekhez. 

A gyermekek ellátása mellett szívesen várom a felnőtteket is a rendelésemen.

Dr. Petyerák Nauzika
fogorvos

Fogorvosi pályaválasztásomat egy gyerekkori élményem indította el. Kiskoromban féltem a fogorvosi szűrővizsgálatoktól, azonban viszonylag korán kiderült, hogy fogszabályozóra van szükségem. A fogszabályzást ellátó rendelőben viszont olyan barátságos légkör fogadott, hogy hamar elmúlt minden félelmem, és megkedveltem a kezeléseket. Ekkor döntöttem el, hogy én is fogorvos leszek.

Diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem. Tanulmányaim során érdeklődésem középpontjába a gyerekfogászat került. Gyerekkoromban sokszor féltem a fogorvosi rendelőben, az ottani zajok, eszközök, készülékek szorongatóak tudnak lenni egy kisgyerek számára. Éppen ezért, munkám során fontosnak tartom, hogy mindent megmutassak, elmagyarázzak a kicsiknek, hogy ők is lássák, megértsék, miért van szükség a beavatkozásra. Így sokkal felszabadultabban és velük együttműködve tudom elkezdeni a kezelést.

Az első fogászati élmény mindig meghatározó a gyerekek életében, ezért kiemelt hangsúlyt fektetek az első találkozásra és a bizalom elnyerésére. Az így kialakított pozitív rendelői tapasztalatok segítenek abban, hogy meghozzam a kisManók kedvét az otthoni fogmosáshoz is, és minél korábban kialakuljon a tudatos szájápolás fontossága.

Dr. Ndindi Musoni Helena
fogorvos

2017-ben a Semmelweis Egyetemen szereztem meg fogorvosi diplomámat. Ezt követően lehetőségem nyílt dolgozni és tapasztalatokat szerezni gyermek- és felnőtt fogászati ellátásban egyaránt. Idővel egyre szenvedélyesebben kezdtem foglalkozni gyermekekkel, motivált, hogy biztosítani tudom számukra a boldog és pozitív fogászati élményt a látogatásaik során. Szeretek különböző nyelveket beszélni, ami lehetővé teszi számomra, hogy könnyen kommunikáljak betegeimmel a kezelések alkalmával. Az elégedettség, ami a pácienseim arcán látszik a beavatkozások után arra sarkall, hogy a lehető legjobb szakember legyek; hogy mind a betegeim, mind szüleik bízzanak bennem. Hiszem, hogy egészséges szokásainkat gyerekkorban alakítjuk ki, ezért imádok gyermekfogorvosként dolgozni. Mindig arra törekszem, hogy a Manó Dental rendelőjébe ellátogató gyermekeket ösztönözzem és motiváljam az egész életen át tartó egészséges fogászati szokások kialakítására.

Dr. Tolnay-Kelemen Boglárka
fogorvos
 
Fogorvosi diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem. Mind a magánéletben, mind pedig a fogászati tapasztalataim során nagy lelkesedéssel tölt el, ha gyerekekkel dolgozhatok együtt, ezért csatlakoztam a Manó Dental csapatához. Nagyon fontosnak tartom a fogászati prevenciós foglalkozásokat, amelyek során már az első fogak megjelenésével ki lehet alakítani a helyes fogmosás gyakorlatát. Igyekszem játékos, laza és jókedvű hangulatot teremteni a fogorvosi látogatások során és ezáltal elkerülni, vagy legyőzni a már kialakult félelmet és szorongást. A magánéletemben is fontos szerepet tölt be az alkotás vágya és öröme, ez igen sokoldalúan jelenik meg a mindennapokban: gyerekkorom óta hegedülök, szeretek kézműveskedni, és emellett bármilyen kreatív csapatmunkában nagy lelkesedéssel veszek részt. Hétvégente nagyon szeretek kirándulni, biciklizni és a családommal lenni. Precizitásra, de legfőképpen jó hangulatra törekvő fogorvos vagyok.

CSAPATUNK

Czanka Erika
vezető fogászati asszisztens

Nagy örömömre szolgál, hogy csatlakozhattam a Manó Dental csapatához. Gyermekfogászati, valamint fogszabályzási szakrendelésen eltöltött éveim alatt rengeteg tapasztalatra tettem szert. Pörgős, vidám, örök optimista természetemmel igyekszem megkönnyíteni kollégáim munkáját, és megszerettetni a fogászati kezelést a gyerekekkel. Számomra a legnagyobb elismerés a munkám során, amikor látom a gyerekeket mosolyogva kiszállni a fogorvosi székből, egy-egy kezelést követően, majd újra találkozni velük a következő alkalommal.

Bazsó Fanni
fogászati asszisztens, dentálhigiénikus
 
Fogászati asszisztensként, később dentálhigiénikusként kezdtem ezen a pályán dolgozni Mosonmagyaróváron egy implantációs fogászati klinikán, ahol 5 évet töltöttem. Szájápolással kapcsolatos tanácsokkal láttam el a pácienseket a dentálhigiéniai napokon. Emellett végeztem fogkőeltávolítást és polírozást, valamint fogfehérítést.

Mindig arra törekszem, hogy a páciens, elégedett mosollyal szálljon ki a kezelőszékből. A gyerekeknél, akárcsak a felnőttek esetében nagyon fontos a korai prevenció, a helyes fogápolási technika elsajátítása és a személyre szabott tanácsok.

Ebben a gyerekbarát környezetben egy szuper csapat tagjaként szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy minden kis Manó örömmel és félelem nélkül térjen be a rendelőbe és mosolyogva, vidáman távozzon!

Szabadidőmet családommal, barátaimmal és kutyáimmal töltöm legszívesebben. Emellett szeretek futni, illetve új dolgokat kipróbálni a konyhában.

Kovács Petra
fogászati asszisztens

Kezdetben minden érdeklődésemet és energiámat a zenei pálya töltötte ki. Sokáig néptáncoltam, majd hegedűművészként jártam az országot, tavasztól őszig a koncerteknek éltem. Ez idő alatt megtapasztaltam a csapatban való együttműködést és az egymás segítésével való közös alkotást. A hegedülést nem csak űztem, de később oktattam is. Az évek során azonban ez a pálya átalakult inkább hobbivá. A fogászat világába már felnőtt fejjel csöppentem bele, amely azonnal magával ragadott. Hamar felismertem a hasonlóságot a zene és a fogászat között: amint egy zenekar is akkor lesz sikeres, ha tökéletes összhang uralkodik a zenészek között, úgy a fogászati kezelés során is elengedhetetlen az orvos és asszisztens közötti tökéletes harmónia. Fogászati asszisztensként kamatoztathatom a munkámra jellemző maximális precizitásom és segítőkészségem. Külön öröm számomra, hogy a Manó rendelőben lehetőségem adódik a gyermekek mosolyát szebbé varázsolni, és hitelesen tudom tiszta szívből ajánlani orvosainkat, hiszen az én mosolyom is Dr. Szala Nóra és Dr. Tábori Nóra doktornő fogszabályozó kezelésének köszönhetően válik igazán tökéletessé.

El-Faris Noor
front office manager
A nevem hallatán sokan érdeklődnek a származásom felől. Édesapám arab, Édesanyám magyar, és 6 éves korom óta élek Magyarországon. Tanulmányaim után 20 évesen Angliába mentem nyelvet tanulni, végül úgy alakult, hogy 10 évet töltöttem kint. 5 évvel ezelőtt hazaköltöztem, ekkor már felnőttként, rengeteg tapasztalattal.

Életem során mindig is olyan munkám volt, amelynek köszönhetően emberekkel tudtam foglalkozni, s amelyhez a jó kommunikációs készség elengedhetetlen. Az ismerőseim, barátaim megbízható, pontos, precíz, valamint olyan embernek tartanak, aki mindig mosolyog.

A Manó Dentált félig kész állapotában láttam meg először, de már akkor tudtam, hogy ez az a hely, ahol dolgozni szeretnék. Én magam is édesanya vagyok és többszörös nagynéni, imádom a gyerekeket és a Manó rendelő színes, izgalmas, játékos világát.

Megtisztelő egy olyan csapat tagja lenni, ahol a kezdetektől együtt dolgozunk egy közös cél érdekében, a mosolygós gyermekekért.

Számadó Petra
front office manager
A gyerekek és a velük való kapcsolat már több éve az életem fontos része. Korábban óvodapedagógusként és kisgyermekgondozóként dolgoztam. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakos hallgatója vagyok. Örülök, hogy egy olyan vidám csapat tagja lehetek, amelynek szintén fontos a gyermekközpontúság és a szakértelem. A Manó Dentál recepciósaként én is arra törekszem, hogy egy pozitív élménnyé váljon a fogorvosi látogatás. Szabadidőmben szeretek társasozni, meséket, történeteket hallgatni és olvasni, kirándulni.
Petrus Edina
ügyvezető
petrus.edina@manodental.hu
Zelki Soma
ügyvezető
zelki.soma@manodental.hu