ORVOSAINK

Flora_edited.jpg
Dr. Döngölő Flóra
Fogorvos
Szakmai vezető
A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem 2017-ben. Ezután szakorvosképzésemet a SE Fogászati- és Szájsebészeti Oktató Intézetében kezdtem meg, gyermekfogászat szakirányon. Itt rövid idő alatt sokrétű tapasztalatra tehettem szert és széles körben megismerkedhettem nemcsak a gyermekfogászat, de az általános fogászat különböző területeivel is. Gyermekfogászati munkám kiemelten fontos része a gyermekek bizalmának elnyerése, amiért nap, mint nap lelkesen és könnyedén dolgozom játékos, laza kommunikációs technikák alkalmazásával. Érdeklődésem középpontjában a gyermekfogászati kezeléseken kívül az endodoncia áll. Tudásomat folyamatosan fejlesztem továbbképzéseken és a szakirodalom olvasásával. Hiszek abban, hogy a gyermekekkel való munka a fogorvoslás egyik nagyon fontos ága és a gyermekek legmagasabb szintű ellátása csak speciálisan képzett szakemberekkel biztosítható.
Szala Nora_2.jpg
Dr. Szala Nóra
Fogszakorvos
Szakmai vezető

Fogorvosi diplomám a Debreceni Egyetemen szereztem, majd Budapesten kezdtem el dolgozni. Szakmai orientációm eleinte a felnőtt páciensekre korlátozódott; esztétika, teljes szájrehabilitációk, fogpótlások területén, - de már pályafutásom elején hamar kiderült számomra, hogy a gyerekek ellátása jelenti a legnagyobb és legösszetettebb szakmai kihívást, mert kiemelt pszichológiai ismeretek mellett a legprecízebb manuális művészi munkára van szükség, a lehető leggyorsabban, korosztályspecifikusan. Így választottam hivatalos szakirányomnak a gyermekfogászatot, melyből a Semmelweis Egyetemen tettem szakvizsgát kiemelt dicsérettel - a gyermekfogászat pszichológiája témakörön belül ismertetett saját módszereimért.

Szakorvosként célkitűzésem lett a tökéletes mosoly egy kézben tartása korosztálytól függetlenül, így több éves gyakorlattal alkalmazom a fogászat különböző szakterületeit; esztétika, konzerváló fogászat, traumák ellátása, szájsebészet, csírahiányok korrigálása implantátumokkal/fogszabályzással, fogpótlások, stb... - hogy a kis pácienseimnek hosszú távon tudjam megtervezni mosolyuk épségét-szépségét, és önállóan biztosítani mindig a szükséges prevenciót és kezeléseket, bölcsis/ovis koruktól kezdve akár nyugdíjas korukig. Nagyon szeretek a kis pácienseimmel beszélgetni, megismerni őket, naprakészen megtárgyali az aktuális meséket vagy épp tinédzser kori problémákat, és hiszem, hogy együtt le tudunk számolni a "félelmetes fogorvossal" a Manó Dentalban. 

Dr. Antal Dóra.jpg
Dr. Antal Dóra
Fogszakorvos
Szakmai vezető
A Semmelweis Egyetemen diplomáztam, majd az egyetem munkatársaként 2016-ban gyermekfogászat szakvizsgát tettem. Ezután osztályvezető főorvosként, egyetemi tanársegédként bővítettem tovább szakmai tudásomat. A fogorvosi hivatás mellett tanulmányokat folytattam pszicho- és autizmus spektrum pedagógiában, magyar jelnyelven is beszélek. Kiemelt fontosságú számomra az ép fejlődésű gyermekek mellett a különböző fogyatékossággal élő és különleges gondozást igénylő páciensek dentális edukációja, fogászati integrációja.
Nélkülözhetetlen számomra munkám során, hogy fiatalkorú pácienseim félelem és szorongás nélkül részesülhessenek kezelésben, ezért törekszem a kötetlen hangulatra, a precíz, és fájdalommentes beavatkozásokra. Pácienseim és őket kísérő szüleik elégedettsége, és a magas színvonalú ellátásuk egyaránt meghatározó nekem, így a szakmai felkészültség és hozzáértés mellett; pácienseim valamennyi problémáját türelemmel, nyitottsággal, és empátiával kezelem.
Emőke.jpg
Óvónői ambícióimtól fogorvos édesapám terelgetett a gyermekfogászati hivatás felé. Egyetemi tanulmányaim során kicsit módosult ez az elképzelésem és rezidens éveimet a Heim Pál Gyermekkórház Állcsontortopédiai és Fogszabályozási osztályán töltöttem. Fogorvosi diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem 2009-ben. Eleinte rezidensként, majd később szakorvosként sok gyermek és felnőtt mosolyát szépíthettem meg. Szerencsésnek érzem magam, mert magánrendelőkben töltött éveim során gyakorlatot szerezhettem felnőtt általános fogászati és implantológiai munkákban is.
Dr. Pap Emőke Enid
Fogszabályozó szakorvos
Szandra.jpg
Dr. Szukhentrunk Szandra
Fogorvos

Fogorvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán szereztem. Gyerekkorom óta tudom, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, és segíteni nekik, így érdeklődésem korán az orvoslás felé fordult. Már az egyetemi éveim alatt is a gyerekekkel töltött idő és munka adta a legnagyobb örömet, mindig lenyűgözött nyitottságuk, bátorságuk és őszinteségük. Munkám során a legfontosabb elismerés számomra, amikor az esetleges kezdeti félelmeket legyőzve mind a gyermekek, mind a szülők bizalommal, bátran és mosolyogva járnak vissza hozzám további kezelésekre, kontrollra. A kedves, bizalomteljes légkör megteremtésén túl fontosnak tartom a szakmai korrektséget és precizitást, tudásomat továbbképzéseken való részvétellel, illetve tudományos cikkek olvasásával igyekszem naprakészen tartani.

Niki.jpg
Fogorvosi diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem. Gyermekkoromban valószínűleg jóízűen nevettem volna, ha azt mondja valaki, felnőttként egy fogászati rendelő lesz az a hely, ahol otthonosan mozgok és élvezem, hogy ott lehetek. És most, évekkel később mégis alig várom, hogy egyaránt gyermekek és felnőttek arcára egészséges és szép mosolyt csaljak. Hiszem azt, hogy a kezelések telhetnek kellemes légkörben, ezzel már gyermekkorban megalapozva azt, hogy később a fogorvoshoz járás egy komfortos, természetes és rendszeres tevékenységgé váljon. A fogak megmentésén kívül szeretek nagyokat sétálni, kirándulni, nyáron fagyikat, télen pedig forrócsokikat kóstolni.
Dr. Sebestyén Nikolett
Fogorvos
Dr. Hantos Kinga.jpg
Az egyetem első éve után egy évre kimentem Skóciába, ahol egy családnál 4 gyerekre vigyáztam. Azt hiszem, ott tanultam meg először a gyerekek nyelvén beszélni, pedig akkor még nem sejtettem, hogy évekkel később főként ők fognak majd beülni fogorvosi székembe. A Semmelweis Egyetemen diplomáztam, az utolsó évemben a Karolinskan jártam Stockholmban. Ezután rezidens képzésen vettem részt a Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikán. A rezidens képzés után Hollandiába mentem, és közel 10 évet  töltöttem ott. 5 évet dolgoztam egy gyerekklinikán, és mellette egy magánrendelőben is, ahol rendszeresen hozzám küldték a gyerkőcöket - mondván, mi úgyis jól kijövünk!  Ezután Izraelben önkénteskedtem fél éven keresztül egy Jeruzsálemi gyerekklinikán, ahol sok tapasztalatszerzésre volt lehetőségem. Végül hazajöttem Budapestre, hogy letegyem a fogszabályzó szakvizsgát - ez jelenleg folyamatban van. Közben megszületett a kislányom, ezért  úgy döntöttem, hogy maradok és most az itthoni gyermekek mosolyát szeretném szebbé varázsolni, őket szeretném biztatni és meggyőzni, hogy egy fogászati kezelés egyáltalán nem kell, hogy félelmetes legyen. Fontosnak tartom, hogy mindent részletesen elmagyarázzak még a legkisebbeknek is, természetesen mindenkinek a saját nyelvén. Mindig próbálom a maximumot nyújtani, hogy pozitív élményekkel távozzanak, és ha szükség van rá, örömmel térjenek vissza hozzánk.
Dr. Hantos Kinga
Fogorvos

CSAPATUNK

Erika_1_v2_edited.jpg
Czanka Erika
Vezető fogászati asszisztens

Nagy örömömre szolgál, hogy csatlakozhattam a Manó Dental csapatához. Gyermekfogászati, valamint fogszabályzási szakrendelésen eltöltött éveim alatt rengeteg tapasztalatra tettem szert. Pörgős, vidám, örök optimista természetemmel igyekszem megkönnyíteni kollégáim munkáját, és megszerettetni a fogászati kezelést a gyerekekkel. Számomra a legnagyobb elismerés a munkám során, amikor látom a gyerekeket mosolyogva kiszállni a fogorvosi székből, egy-egy kezelést követően, majd újra találkozni velük a következő alkalommal.

Fanni_v2.jpg
Bazsó Fanni
Fogászati asszisztens, dentálhigiénikus

Fogászati asszisztensként, később dentálhigiénikusként kezdtem ezen a pályán dolgozni Mosonmagyaróváron egy implantációs fogászati klinikán, ahol 5 évet töltöttem. Szájápolással kapcsolatos tanácsokkal láttam el a pácienseket a dentálhigiéniai napokon. Emellett végeztem fogkőeltávolítást és polírozást, valamint fogfehérítést.

Mindig arra törekszem, hogy a páciens, elégedett mosollyal szálljon ki a kezelőszékből. A gyerekeknél, akárcsak a felnőttek esetében nagyon fontos a korai prevenció, a helyes fogápolási technika elsajátítása és a személyre szabott tanácsok.

Ebben a gyerekbarát környezetben egy szuper csapat tagjaként szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy minden kis Manó örömmel és félelem nélkül térjen be a rendelőbe és mosolyogva, vidáman távozzon!

Szabadidőmet családommal, barátaimmal és kutyáimmal töltöm legszívesebben. Emellett szeretek futni, illetve új dolgokat kipróbálni a konyhában.

Noor_v2.jpg
El-Faris Noor
Front office manager

 
 A nevem hallatán sokan érdeklődnek a származásom felől. Édesapám arab, Édesanyám magyar, és 6 éves korom óta élek Magyarországon. Tanulmányaim után 20 évesen Angliába mentem nyelvet tanulni, végül úgy alakult, hogy 10 évet töltöttem kint. 5 évvel ezelőtt hazaköltöztem, ekkor már felnőttként, rengeteg tapasztalattal.

Életem során mindig is olyan munkám volt, amelynek köszönhetően emberekkel tudtam foglalkozni, s amelyhez a jó kommunikációs készség elengedhetetlen. Az ismerőseim, barátaim megbízható, pontos, precíz, valamint olyan embernek tartanak, aki mindig mosolyog.

A Manó Dentált félig kész állapotában láttam meg először, de már akkor tudtam, hogy ez az a hely, ahol dolgozni szeretnék. Én magam is édesanya vagyok és többszörös nagynéni, imádom a gyerekeket és a Manó rendelő színes, izgalmas, játékos világát.

Megtisztelő egy olyan csapat tagja lenni, ahol a kezdetektől együtt dolgozunk egy közös cél érdekében, a mosolygós gyermekekért.

Számadó Petra.jpg
A gyerekek és a velük való kapcsolat már több éve az életem fontos része. Korábban óvodapedagógusként és kisgyermekgondozóként dolgoztam. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakos hallgatója vagyok. Örülök, hogy egy olyan vidám csapat tagja lehetek, amelynek szintén fontos a gyermekközpontúság és a szakértelem. A Manó Dentál recepciósaként én is arra törekszem, hogy egy pozitív élménnyé váljon a fogorvosi látogatás. Szabadidőmben szeretek társasozni, meséket, történeteket hallgatni és olvasni, kirándulni.
Számadó Petra
Front office manager